27.11.2023.

12:36

Foto: Shuterstock

Vesti

Udari vetra do 100 km/h, poledica, a onda šok obrt! RHMZ izdao nova upozorenja!

Kako navodi RHMZ, u Timočkoj Krajini, kao i u brdsko-planinskim predelima i po kotlinama u utorak (28.11.) se očekuju mešovite padavine: sneg i kiša, koja će se mestimično lediti na tlu. U košavskom području, naročito na jugu Banata, i na planinama duvaće jak i olujni vetar, naročito u prvom delu dana, u Beogradu sa udarima do oko 60 km/h, a na jugu Banata i od 85 do 100 km/h.

Informer

 

Temperaturne oscilacije i udari vetra

Nakon kratkotrajnog delimičnog razvedravanja i prestanka padavina, tokom naredne noći i u utorak uslediće novo naoblačenje s kišom. Duvaće jak južni i jugozapadni vetar, naročito na planinama, a u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata od 85 do čak 100 km/h.

U sredu (29.11.) ujutro i delom pre podne slabe mešovite padavine (kiša i sneg) očekuju se ponegde i u Vojvodini i na području Beograda, ali će tokom dana uslediti postepeno razvedravanje.

Informer

 

Porast temperature

Nagli porast temperature očekuje se u većini mesta već krajem radne nedelje.

U četvrtak nakon jutarnjeg mraza, tokom dana očekuje se toplije vreme od 4 stepena na istoku do 13 stepeni na zapadu Srbije. Na planinama sledi intenzivno topljenje snega u kombinaciji sa jakim južnim vetrom. U toku noći, u subotu ujutro i pre podne topljenju će dodatno doprineti kiša, koja će najintenzivnija biti na zapadu i jugu Srbije.

Najtoplije će biti u petak (01.12.) sa dnevnim maksimumima od 14 do 22  stepena.