27.11.2023.

15:59

Foto: pexels.com

Vesti

Dobrivoje urezao na svoj spomenik datum kada će umreti, a još je živ: Kamenorezac u čudu, deka kaže tu je do 2030. godine!

Dobrivoje Antonijević (88) iz svilajnačkog sela Roćevac ostao je da živi sam - sam brine o domaćinstvu, sam gaji živinu, sam održava dvorište, sam obrađuje četiri hektara zemlje.

Dobrivoje je uredan i vredan domaćin koji voli da sve isplanira. Sam je isplanirao čak i svoj kraj, pa je 2019. godine, samom sebi podigao nadgrobni spomenik sa preciznim datumom svoje smrti. 

Sad se i sam šali na svoj račun i na račun svog kraja.

- Kamenorezac se čudi pa mi kaže da je imao razne slučajeve ali ovako nešto još nije imao, a bavi se tim poslom skoro 30 godina. Planirao sam život do 2030. godine, a da li će da mi se ispuni želja, to ne znam - kaže deka Dobrivoje koji je rođen 1935. godine.

Informer

 

Kaže da ko god dođe na groblje ne može čudom da se načudi.

Spomenik redovno obilazim, plevim buduće konačište - kaže Dobrivoje sedeći pored svog spomenika dok na crnom granitu dominira ne jedna, nego galerija njegovih najlepših fotografija iz raznih perioda života.

Dobrivoje radi sve po kući i oko kuće sam, kao da mu je pedesetak. Vozi traktor, neguje cveće, a kad ujutru ustane ide prvo u štalu, kod svinja i živine.

A u kući, sve pod konac - kaže ne može ujutru kafu da popije a da krevet nije namešten onako po vojnički.