27.11.2023.

16:19

Foto: Pink.rs

Vesti

Milorad Komrakov bio u životnoj opasnosti: Imao dve operacije na srcu

Milorad Komrakov, urednik i voditelj na Tanjugu (sa kolegom Zoranom Ostojićem) bio je u ozbiljnoj životnoj opasnosti, iako toga nije bio svestan.

Na zahteve da znaju zašto nema Milorada sa Zoranom Ostojićem saopšteno je da je opravdano odsutan, a Komrakov je juče javno saopštio razloge svog odsustva.

Kako je to, poznati srpski novinar izjavio on je 27.09. 2023. godine otišao na redovan kardiološki pregled u Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" gde mu je urađen EKG.

Taj rezultat je bio veoma loš pa je Komrakov odmah prebačen u intezivnu negu na odeljenje kardiologije IKVB "Dedinje". Saopšteno mu je da je imao ozbiljne aritmije srca koje su mogle da dovedu dao fatalnog ishoda. Odmah su urađene koronografija i Komrakovu ugrađena  tri stenta i bajpas. Operacijom je rukovodio dr Milan Dobrić. Otpušten je kući 01.10. 2023. godine.

Međutim dva dana kasnije, aritmije su se ponovo javile. Uključio mu se i kardioverter defibrilator,  i to dva puta u toku dva dana. Reč je o pejsmejkeru koji sprečava aritmiju ali i iznenadnu srčanu smrt.Ponovo je 04.10. primljen u bolnicu. Konzilijum lekara IKVB "Dedinje" na čelu sa dr Veliborom Ristićem, upravnikom  kardiologije u toj bolnici,  (koji je gostovao u jučerašnjoj emisiji) odlučio se za operaciju ablacije srca. Reč je o spaljivanju delova srčanih tkiva koje izazivaju ozbiljne neprijatnosti. Posle šestoćasovne uspešne operacije, koju je obavio tim, na čelu sa dr Veliborom Ristićem Komrakov je već sutradan pušten kući.

Juče je posle dvomesečnog oporavka ponovo rekao: "Dobro jutro, poštovani gledaoci".