28.11.2023.

09:22

Foto: Informer/Beta

Vesti

Zima se koleba! Stiže nagli skok temperature, a evo kakvo vreme nas očekuje za Novu godinu!

Meteorolog Nedeljko Todorović navodi da se tokom dana i noći može očekivati kiša, a da će u nižim predelima Srbije biti slabog snega i da će krajem nedelje doći do porasta nivoa reka.

Todorović ističe da nam nagli pad temperature sledi nakon naglog otopljenja, pošetkom decembra, ali da se tada očekuje i porast nivoa reka, koja dotiču iz Crne Gore.

Nagli skok temperature

- U petak toplo, biće do 18 stepeni, a onda tokom noći između petka i subote sledi jačenje oblačenja, kiša, a u subotu ujutru i sneg. Tako da bi dosta kiše bilo na jugozapadu Srbije i severu Crne Gore, što doprinosi porastu reka koje dotiču iz Crne Gore, i Lim bi možda bio pod opterećenjem - rekao je Todorović.

Informer

 

Snežna zima

Sa druge strane  navodi i da je nemoguće u dan prognozirati da li će tokom novogodišnjih i božićnih praznika u Srbiji biti snega.

- Imaćemo snežnu zimu u svakom slučaju, ali to je lutrija da znamo šta će tačno biti 1. januara. januara, to je lutrija. Kako kreće ovaj ritam, biće dosta promenljivo. Bar ćemo za početak, sad u decembru, imati ovaj tip vremena i zimski mesec - smatra Todorović.

Informer

 

Meteorolog  Todorović zaključuje da bi to u praksi značilo promenljive periode vremena u kom će se smenjivati vetar, oblačno vreme, kiša, sneg i potom otopljenje i otapanje snega.