05.12.2023.

10:01

Foto: Budi human

Vesti

Malom Mihajlu se preko noći pogoršalo stanje! Hitno mu je potrebna naša pomoć!

Kako saznajemo, Mihajlo će sutra biti operisan jer se tumor vratio brže nego što su lekari prognozirali.

Mihajlu su se simptomi bolesti pojavili u vrlo kratkom roku od nedelju dana u vidu jake glavobolje sa povremenim povraćanjem, gubitkom ravnoteže i perifernog vida, potom i krizom svesti nakon čega je specijalističkim i dijagnostičkim pregledima utvrđeno postojanje ekspanzivne lezije u levoj cerebralnoj hemisferi.

Hitnom operacijom u Klinici za neurohirurgiju UKCS, uklonjena je tumorska promena, a histopatološki nalaz pokazao je da se radi o tipu tumora: Pediatric type diffuse high-grade glioma, NOS. Konzilijum za tumore CNS odlučio je da su potrebne dalje dijagnostičke procedure i da se lečenje nastavlja primenom zračne i hemi terapije.

Informer

 

Međutim iako je nastavak lečenja bio planiran u nekom od inostranih zdrastvenih centara, gde bi se radila i genetska analiza tumora, porodica se obratila za pomoć zahtevima za nastavak lečenja u mnogim evropskim i svetskim centrima, od kojih se izdvajaju Univerzitetska bolnica u Heildeberg-u, Nemačka, kao i Univerzitetska klinika Tubingen, Nemačka, stanje se pogoršalo i Mihajlo je juče prebačen u Tursku gde će sutra ponovo biti operisan.

Mnoge javne ličnosti prethodnih meseci uputili su javni apel, i sami učestovali u prikupljanju sredstava za lečenje malog Mihajla, učenika Osnovne škole Lazar Savatić u Zemunu.

Upućujemo hitan apel svima koji su u mogućnosti da pomognu malom Mihajlu da pobedi ovu životnu bitku!