08.12.2023.

12:00

Foto: Shutterstock

Vesti

Nacionalna služba za zapošljavanje: U programu Moja prva plata konkurisalo više od 13.000 mladih!

Ovaj program omogućava podršku zapošljavanju mlađih od 30 godina, bez radnog iskustva sa najmanje završenom srednjom školom, navodi se u saopštenju i dodaje će do 22. decembra poslodavci birati kandidate sa liste prijavljenih na poziciji.

- Posle toga biće formirana konačna lista poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata na pozicijama koja će biti dostupna na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs, a od 1. do 19. januara sledi potpisivanje ugovora između NSZ, poslodavca i izabranog kandidata - piše u saopštenju.

Program traje devet meseci, a za to vreme NSZ će kandidatima sa završenom srednjom školom mesečno isplaćivati po 28.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem po 34.000 dinara.

Program realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

„Moja prva plata“ se realizuje od 2020. godine i u dosadašnja tri realizovana ciklusa učestvovalo je više od 27.000 mladih i više od 15.000 poslodavaca.