15.12.2023.

09:47

Foto: Shuterstock

Vesti

Gde Srbi najviše putuju za Novu godinu? Planule ove destinacije, rezervisali doček još u septembru

On je rekao da su neki putnici svoje aranžmane rezervisali još u septembru, po izlasku ponuda, a dok neki tek u decembru odlučuju gde će ići.

- Tada im je sužen izbor, tako da preporučujem putnicima koji mogu i koji već znaju unapred da će putovati za novogodišnje praznike, da to urade minimum dva do tri meseca unapred - rekao je Vasić.

Kako je naveo, najtraženiji su aranžmani od 29, 30. decembra, kako bi putnici bili kod kuće tokom Božića, 7. januara.

- To su putovanja od nekih četiri do sedam, osam dana, najviše su zastupljeni aranžmani od četiri i pet dana. Ako pričamo o autobuskim aranžmanima, to je nekih četiri do pet dana sa dva noćenja na određenim destinacijama, a avionski aranžmani su od tri do pet noćenja. Duža putovanja od 10 dana su kada su u pitanju destinacije kao što su Maldivi, Andraluzija, Dominikanska Republika, Kuba - kaže Vasić.

On je rekao da su tokom cele zime veoma popularni i Ohrid, Budimpešta i Beč, dok je najjetfiniji novogodišnji aranžman put u Bosnu I Hercegovinu.

-Aranžman za Trebinje, sa četiri dana i uključena dva noćenja sa doručkom u Trebinju, uz obilazak Mostara i Sarajeva. To košta 99 evra. To je neki najjeftiniji aranžman u našoj ponudi, ali mogu reći i da su maltene sva mesta popunjena - dodao je Vasić.