17.12.2023.

14:35

Foto: rgz.gov.rs

Vesti

Poverenik potvrdio da su podaci građana u RGZ zaštićeni prema najvišim svetskim standardima

Poverenik je, tokom ovog temeljnog pregleda, utvrdio da su informacije koje su se nedavno pojavile u javnosti o navodnom ugrožavanju podataka na dark web-u neosnovane i lažne.

- Nedvosmisleno je potvrđeno da ne postoji razloga za brigu, da nema odstupanja od principa bezbednosti i da su podaci naših građana potpuno sigurni - piše u saopštenju.

Proizilazi zaključak da ne treba pridavati pažnju onima koji, bilo zbog samoreklamiranja ili skrivenih namera, plasiraju lažne tvrdnje.

Nije prvi put da određeni kvazi stručnjaci, manipulacijama, bez ikakvih osnova i paušalno, dovode u pitanje pravnu sigurnost građana i poverenje koje javnost ima u RGZ.

Republički geodetski zavod osuđuje ovakve pokušaje manipulacije i uverava građane da će se država svim raspoloživim pravnim sredstvima obračunati sa onima koji šire laži, ugrožavaju pravnu sigurnost građana, degradiraju poverenje u javne institucije ili negativno utiču na tržište nepokretnosti.

Informer

 

Dužnost RGZ je da štiti interese građana i njihovo pravo na istinite i proverene informacije.

Poverenik je još jednom profesionalno i objektivno radio svoj posao, čime je potvrdio svoju nepristrasnost i posvećenost zaštiti interesa građana Republike Srbije i borbu za potpunu transparentnost, pouzdanost i sigurnost rada državnih organa.

Republički geodetski zavod ostaje čvrsto posvećen očuvanju visokog nivoa sigurnosti koji naši građani zaslužuju. Posvećenost RGZ-a transparentnosti i efikasnosti je nepokolebljiva, i RGZ će nastaviti da radi u najboljem interesu svih građana.

Za sve dalje informacije, naš tim je dostupan putem zvaničnog sajta i kontakt centra.