22.12.2023.

19:27

Foto: youtube

Vesti

Davne 1999. godine ova žena ušla je u Radio Beograd u nameri da pomogne svom narodu! I dan danas strast prema poslu nije je napustila! (VIDEO)

Glas Romkinja se sve češće i glasnije čuje, na šta je, kako kaže, jako ponosna. Upravo to je jedan od razloga zašto je baš izabrala medije za svoj životni poziv.

-Ja sam došla davne 1999. godine u Radio Beograd s namerom da pomognem svom narodu. Tako je i bilo. To i radim. Emisija je krenula 2001. godine. U redakciji je radilo petoro ljudi. Imali smo i honorarne saradnike. To je bila jedna velika redakcija puna elana koja je želela i imala volje. Radili smo i zadržali smo se sve do današnjih dana. Emisija "Svet Roma" koja se emituje i danas na prvom programu Radio Beograda je dnevna, informativna emisija. Započela je praktično 2001. godine, a  to je produžnica emisije "Svet Roma" koja je počela sa emitovanjem 1989. godine- rekla je Beriša.

Informer

Una Beriša

Ona je rekla da je spremanje informativne emisije je vrlo kompleksno. Naglasila je da je biti urednik, novinar, a po potrebi i montažer, znači pre svega biti odgovoran i izuzetno fokusiran, kako se ne bi potkrala neka greška. 

-Kao i svaka druga emisija, kada ima dosta vesti, onda odabiramo najvažnije i informišemo i o vestima iz sveta i iz zemlje, tako da smo podeljeni. U svakom trenutku, svako veče znamo šta se događa u Americi, u Evropi, tako da praktično situaciju Roma u celom svetu možete da čujete u emisiji. Emisija je dvojezična, ide i na srpskom i na romskom jeziku. Dvojezična je zbog toga što postoje grupe Roma koje ne govore romski jezik- ispričala je novinarka.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: