26.12.2023.

10:52

Foto: To Zlatibor

Vesti

Srpske lepotice raj za skijaše! Počela sezona skijanja, a evo gde mogu da dođu početnici

Ovoga puta izabrali smo za vas najlepše planine Srbije, sa najboljim ski stazama, raznovrsnom prirodom i veoma povoljnim cenama kako ski-pasa, tako i smeštaja, hrane, provoda... Vodimo vas na Staru planinu, Kopaonik i Zlatibor.

Informer

 

Stara planina je planina na kojoj se sneg zadržava i do pet meseci godišnje, a ono što posebno oduševljava turiste jeste najmoderniji sistem žičare koji poseduje.

Njen najposećeniji skijaški centar nalazi se na vrhu Babin zub, a sastoji se od tri ski-staze različite dužine i težine na lokacijama Konjarnik, Sunčana dolina i Markova livada, koja je osvetljena čak i za noćno skijanje što posebno privlači skijaše. 

Za one koji vole malo manju nadmorsku visinu za zimsku idilu tu je svakako Kopaonik. Preko cele godine ova planina nudi idealne uslove za aktivan odmor i predstavlja najpoznatiji srpski skijaški centar.

Informer

 

Na prostoru visoravni Ravni Kopaonik nalazi se veliki turistiiki kompleks sa brojnim smeštajnim kapacitetima i razgranatim sistemom ski-staza i žičara. Posetioci mogu da biraju između čak 24 žičare i brojnih ski-liftova, a svoje skijaške veštine mogu dovesti do savršenstva na ski-terenima prve kategorije. Na raspolaganju im je i 12 kilometara staze za nordijsko skijanje.

Ukoliko ste početnik i tek želite da savladate veštine skijanja tu je svakako Zlatibor jedan od najvećih skijaških centara u Srbiji.

Početnici u ovom sportu brzo će unaprediti svoje veštine na blagim padinama Obudovice, dok je ski centar Tornik idealno mesto za malo iskusnije skijaše. Tjubing staza u Torniku posetiocima omogućava sankanje na gumama tokom čitave godine.

Informer

 

Pored prelepe prirode, Zlatibor je poznat i po dobroj hrani. Tako da posle skijanja i sankanja možete uživati u siru i kajmaku i drugim jelima karakterističnim za ove prostore u tradicionalnom ambijentu sela Sirogojno.