27.12.2023.

12:01

Foto: Youtube printscreeen

Vesti

Rat 1999. preokrenuo mu je život! Ipak, on se od detinjstva izdvajao svojim talentima! (VIDEO)

Svestan je toga da postavlja visoke ciljeve kako bi opravdao očekivanja porodice, ali pre svega mu je cilj da ostane dosledan sebi. 

-Odrastao sam u akademskoj porodici gde je obrazovanje bilo elementarna stvar. Ono se pokazuje kao ključ izlaska iz začaranog kruga siromaštva. Roditelji su mi obrazovani. Cela familija je prošla kroz taj obrazovni sistem. I uža i šira familija. Nažalost, rat nam je doneo velike promene. Nakon 1999. morali smo da se preselimo u Beograd gde smo moja sestra i ja nastavili obrazovanje. Mlađi brat sada završava fakultet, tako da je to u mojoj porodici elementarna stvar-rekao je Koko.

Informer

Dženatan Koko

Imao je svega 12 godina kada se njegova porodica zbog rata preselila u Beograd. Ipak, smatra da bi ga put u svakom slučaju jednoga dana doveo u prestonicu. Ipak, naglo napuštanje rodnog mesta i ognjišta ojačalo ga je i otvorilo mu vidike. Priznaje da zbog svog porekla nikada nije osetio klasičnu diskriminaciju, ali su i on, kao i cela njegova porodica često morali da dokazuju da su Romi.

-Niko nije mogao da prihvati nas kao takve, drugačije od onoga što su navikli u Beogradu. Što se Roma tiče, u Beogradu je bilo vidljivo to siromaštvo. Onda smo nailazili na neke druačije ljude koji su voljni obrazovanja i drugih stvari. Diskriminacija i predrasude i dan danas postoje i u manjim grupama i u društvu, ali nisu toliko uticajne kao što su nekad bile- zaključio je Koko.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: