29.12.2023.

15:03

Foto: Privatna arhiva

Vesti

Osmeh za najveće heroje! Deci na dijalazi stigli paketići

Zato su , šesti put za redom, pacijenti iz udruženja “Zajedno za novi život” skupili novac, kupili novogodišnje paketiće i iste podelili deci koja borave na Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova na odeljenju za hemodijalizu.

- Za nas su ovo posebno emotivni momenti kada u očima ove dece na trenutak vidimo iskru nade i radosti jer smo im makar na trenutke izmenili svakodnevnicu. Pokloni su stigli u ruke mališana koji su na lečenju, a deliti radost sa njima je rečima nemerljiva. Nismo zaboravili ni hrabre lekare i medicinsko osoblje koji nas prate, leče i velika su nam podrška, pa smo novogodišnje poklone podelili i zaposlenima koji se bave transplantacijom organa na Klinikama UKCS I VMA , da im se malim znakom pažnje zahvalimo za sve što čine za nas i sve ostale pacijente - kaže Mladen Todić, predsednik ovog Udruženja.

On napominje da su se ove godine akciji pridružili i iz Udruženja strukovnih radiologa Srbije.

Svoj doprinos dao je i sedmogodišnji Konstantin Dimitrijević koji je svojim vršnjacima podelio paketiće i poželeo brzo ozdravljenje.

Da jedna porodica tog 1. novembra 2018. godine u Italiji nije pristala da donira organ svog rođaka, moj Konstantin sada ne bi bio živ, a ne bih ni ja - rekla je tada njegova mama Jelena koja je takođe podržala ovu prazničnu akciju.