10.01.2024.

12:54

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Radojević Škodrić: Rekonstrukcija zgrade Hitne pomoći počeće u martu

Radojević Škodrić je navela da će dogradjena zgrada biti duplo veća i modernizovana po najvišim svetskim standardima i dodala da će se u njoj nalaziti najsavremeniji edukativni centar, ambulante, sanitetska vozila, kao i nova garaža.

Ona je rekla i da će ove godine biti nabavljena sanitetska i putnička vozila za sve zdravstvene ustanove, jer je konstatovano da to nedostaje, a najvažnije je za rad Hitne pomoći.

Radojević Škodrić je navela da je služba Hitne pomoći maksimalno opremljena što se tiče aparata i podsetila da su prošle godine dobili najsavremeniji ultrazvuk koji je smešten u ambulanti.

Dodala je da je služba Hitne pomoći na raspolaganju građanima 24 sata i da je najveći regionalni centar, koji pokriva 11 opština.

Direktor Hitne pomoći Goran Čolaković iskazao je zadovoljstvo zbog posete Radojević Škodrić, navodeći da ta služba ima 24 ekipe koje su svakodnevno angažovane, ali da postoji mogućnost da se njihov broj poveća, kako bi se unapredio rad te službe.

Naveo je da će se na prvom spratu nalaziti edukativni prostor, koji će biti najveći na Balkanu i prostiraće se na 1.600 kvadrata, a tu će se, između ostalog, nalaziti i dve kontrolne sobe sa sanitetskim vozilima.