16.01.2024.

07:16

Foto: Shuterstock/Informer

Vesti

Spremite se za "ludilo" od vremena! Narednih dana temperatura od "debelog" minusa do 20 stepeni, ovaj dan biće najtopliji

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, duvaće slab do umeren, na istoku Srbije povremeno jak, zapadni i severozapadni vetar, koji će posle podne i uveče biti u slabljenju i skretanju na jugoistočni.

Najniža temperatura od -3 do 2 °C, a najviša od 4 do 8 °C.

I u Beogradu danas do jutra oblačno uz prestanak snega, a tokom dana bez padavina uz delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, posle podne i uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura u glavnom gradu iznosiće od -2 do 0, a najviša oko 6 stepeni Celzijusa.

Smena toplih i hladnih dana

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u sredu i četvrtak (17 - 18.01.) vetrovito i osetno toplije uz naoblačenje.

Maksimalna temperatura u većini mesta u sredu od 9 do 12 , a u četvrtak od 13 do 20 stepeni, osim u Timočkoj Krajini gde će se zadržati hladno - do 5 stepeni.

Kiša se povremeno očekuje od srede uveče. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlju i u planinskim predelima.

U petak, 19. januara, naglo zahlađenje uz prelazak kiše u sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar.

Za vikend hladno uz delimično razvedravanje, samo se još u subotu u brdsko-planinskim predelima očekuje kratkotrajan sneg. Severozapadni vetar u subotu krajem dana u slabljenju, a u nedelju u ponovnom skretanju na južni.