23.01.2024.

09:51

Foto: Informer

Vesti

Zovu je najmlađom opštinom u Beogradu, a uskoro bi mogla da postane centar sveta: Cene nekretnina vrtoglavo rastu, razlog je samo jedan

Ekspo 2027 biće globalni događaj – na poslednjoj izložbi u Kazahstanu učestvovalo je 118 zemalja, a na svetskoj izložbi u Dubaiju čak 187, ipak, to nije ono što opredeljuje njen značaj, kaže Dušan Borovčanin.

"Ovakav događaj se neće ponoviti u skorijem periodu u našoj zemlji. Ukazana nam je velika čast, kao zemlji i kao društvu", rekao je u razgovoru za RTS generalni direktor preduzeća "Ekspo 2027 Beograd" Dušan Borovčanin.

S obzirom da će većina infrastrukture koje sa gradi za ovu prestižnu izložbu biti u Surčinu, tamo već mesecima rastu cene zemljišta, kuća i stanova. Poznavaoci kažu da je kvadrat skočio od 50 do 70 odsto.

U Surčinu je cena kvadratnog metra počela da raste još kada je najavljena izgradnja nacionalnog stadiona u tom delu grada. S početkom izgradnje kompleksa Ekspo 2027. raste potražnja za kuće i zemljišta, ali i stanove.

Zbog otvaranja deonice puta "Miloš Veliki" od Novog Beograda do Surčina, dolaska brojnih stranih kompanija koje su ovde otvorile pogone, a sada i izgradnje nacionalnog stadiona i kompleksa Ekspo 2027, ova beogradska opština postaje sve popularnije mesto za život.