30.01.2024.

21:53

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Zvao me je direktor škole na razgovor! Branislav Lečić se šokirao kad je video šta je njegov sin uradio, odmah je uzeo ispisnicu

Lečić je istakao da doza nasilja koja se prikazuje u filmovima krije pravu i realnu sliku takvih događaja u stvarnom životu. 

- Prvi put sam pre mnogo godina uočio da glavno uzbuđenje u američkim filmovima dolazi od proja pobijenih ljudi i koliko puta je oružje upereno u nekoga. Taj čin pucanja u filmovima u nekoga postao je sve učestaliji od pošteđivanja. To je nastalo jer se smatralo vremenom da likvidirati protivnika znači okončati neki sukob. Samo što u filmovima vi nemate predstavu da ubijanjem nekoga naudite nekoj kući i celoj porodici i okolini te osobe i to se zapravo na filmu ne vidi - rekao je glumac i dodao:

-  Zato to olakšava savest posmatrača kada je u pitanju protivnik. Mi kao društvo smo nokautirani nedostatkom empatije prema drugima dok se beskrupolozni napredak i gaženje preko mrtvih promoviše.

Informer

 

Kako je naveo naš gost, njegov sin je izazvao određen incident u školi koju je pohađao zbog čega je sam Branislav bio pozvat na razgovor.

- Moj prvi sin Ivan kada sam ga pitao šta je uradio da moram da idem u školi on je rekao da odem pa će mi reći. On je na pismenom napisao da bi većinu profesora obesio nisam mogao da verujem, ali je to stvarno bio njegov rukopis. Kada sam ga pitao što je to napisao, on je rekao da je jedan dečak koji je maltretirao decu uspeo da se izvuče od kazne autoritetom svog roditelja - rekao je Lečić.

Glumac je naveo da je nakon ovog incidenta ispisao decu iz privatne škole.

- Kada sam ga pitao da li zbog tog incidenta želi da ostane u toj privatnoj školi, na šta je on odgovorio ne i ja sam posle toga njega i Anu premestio u državnu školu. Mislio sam da će privatna škola nešto više ponuditi mojoj deci međutim desilo se da sam pogrešio - kazao je Lečić.