27.02.2024.

08:00

Foto: NIS

Vesti

Jubilej programa "Zajednici zajedno": NIS obeležava 15 godina podrške lokalnim zajednicama širom Srbije

Ukupan dosadašnji rezultat ovog programa su 1.136 realizovana projekta  u 13 gradova i opština u kojima kompanija posluje, a u koje je NIS uložio više od 1,7 milijardi dinara.

„Zajednici zajedno“ je jedan od najznačajnijih društveno odgovornih programa u Srbiji, čiji je osnovni cilj da doprinese razvoju lokalnih zajednica i unapređenju kvaliteta života naših sugrađana.

U saradnji sa partnerskim gradovima i opštinama širom Srbije,  pod okriljem ovog programa NIS realizuje projekte u oblasti nauke i obrazovanja, javnog zdravlja i socijalne zaštite, zaštite životne sredine, kulture i sporta. Posebnost ovog programa ogleda se u njegovom krajnjem cilju, a to je doprinos stvaranju prosperitetnijeg  okruženja za decu i mlade u našoj zemlji, što je i u skladu sa sloganom NIS-a „Budućnost na delu“.

Na prošlogodišnjem konkursu „Zajednici zajedno” izabrano je 54 projekta osnovnih i srednjih škola, kao i naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova u čiju realizaciju je uložen rekordan iznos od  144,5 miliona dinara.

Informer

 

Jubilarni ciklus programa, čije sprovođenje projekata je u toku, realizuje se u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije, i ima za cilj da sa jedne strane pruži doprinos unapređenju uslova za obrazovanje mladih u skladu sa savremenim modelima učenja, a sa druge strane da doprinese unapređenju uslova za rad naučnih ustanova.

„Program „Zajednici zajedno“ od svog osnivanja pažljivo prati potrebe građana, o kojima se upoznajemo putem anketa i istraživanja, a takođe se vodimo i nacionalnim prioritetima, tako da ulažemo baš u one projekte koji su od značaja za dugoročni razvoj naših partnerskih gradova i opština, kao i za razvoj društva u celini“, kažu u NIS-u.

Za doprinos društveno odgovornom poslovanju i unapređenju kvaliteta života zajednice program „Zajednici zajedno“ kompanije NIS dobio je mnogobrojne nagrade i priznanja.