Autor: Informer.rs

03.03.2024.

09:57

Foto: ATVBL printscreen

Vesti

O njima bruji ceo region: Srpska snajka osvetlala obraz, na svadbu došla u narodnoj nošnji - tazbina na kolenima (Video)

Madlen Kolmajer koja je rođena u Austriji a ljubav ju je dovela u Trebinje, pa je tako juče sa svojim izabranikom Stefanom stala na ludi kamen.

Madlen ima 24 godine i venčala se po svim srpskim običajima sa Trebinjcem Stefanom. Madlen i Stefan su se u narodnim nošnjama, praćeni porodicom i prijateljima, venčali u pravoslavnoj crkvi - u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju.

Ova mlada devojka pre tri godine krstila se u Hercegovačkoj Gračanici na Crkvini. Kako je tada rekla, ona je zavolela njega ali i njegovu veru. Ipak, presudio je odlazak u manastir Ostrog.

- Upoznala sam Stefana, a kroz njega i pravoslavnu veru. Pre pet dana smo bili u manastiru Ostrog tamo sam osetila jednu veliku energiju koju ne mogu opisati. I zato sam se odlučila na krštenje - rekla je tada Madlen Kolmajer.

Osećaj je savršen kazala je za ATV Madlen nakon što se krstila. Promenila je veru zbog ljubavi, to je podržala i njena porodica.

- Pravoslavna vera je po meni najlepša vera i nikad mi nigde nije bilo lepo kao u pravoslavnoj crkvi. Moja porodica je rekla ako je to tvoj put onda to tako i uradi - kaže Madlen Kolmajer.

Stefan je rođeni Trebinjac, a od malih nogu je boravio u Austriji.

- Prvi put smo bili pre jedno dva meseca i ovo je sada treći put da je tu, sviđa joj se, fenomenalno joj je u Trebinju - rekao je tom prilikom mladoženja Stefan Ćećez.

Mlada Austrijanka kaže da je u Trebinju pronašla sve, od životnog saputnika preko vere pa sve do kume. Kako je tada priznala, ne bi joj smetalo da tu i ostane.

Madlen je rekla novinarima da joj se sviđa hercegovačka narodna nošnja i da je veoma srećna.

- Sve će ovo njoj biti kao na filmu, rekao je stari svat Branko Ćećez koji je kao i familija presrećan što će mlada ispoštovati sve običaje.

Mladenci su se upoznali i zavoleli u Austriji a mlada se krstila u Trebinju, u hercegovačkoj Gračanici.