Autor: Informer.rs

06.03.2024.

14:21

Foto: Shutterstock

Vesti

Život je dala da ode u obećanu zemlju, a onda je skupila "prnje" i vratila se pokunjena: Medicinska sestra teška srca priznaje zbog čega je Srbija bolja od Norveške!

Spletom okolnosti ukazala joj se prilika da se zaposli u obećanoj zemlji, a kada je prošlo nekoliko meseci, došla je do nekih zaključaka zbog kojih je odlučila da je ipak najbolje da se vrate u Srbiju. Kaže da ovde život može da bude podjednako dobar kao i u Norveškoj, a ovo je njena priča.

Informer

- Imam 36 godina, muža i dvoje dece. Radim kao medicinska sestra. Kao i mnogima u mojoj struci, pružila mi se prilika da odem za Norvešku i iskoristila sam je. 

Nije to bila odluka ishitrena

- Zbogom, Srbijo, nećeš me videti nikad više! Jednostavno, muž me podržao u ideji da pokušamo život negde drugde, s obzirom da su nam deca još uvek vrtićkog uzrasta, a do polaska u školu imamo pune dve godine - odlučili smo da „krenemo preko“.

Informer

Mi nismo oni tipovi ljudi koji veruju da ceo život moramo provesti u gradu u kojem smo se rodili, da živimo u porodičnoj kući sa roditeljima. Stoga smo se spakovali i otišli za Norvešku, prenosi portal Family.

-  Odmah sam počela da radim kao negovateljica, muž je vozio za kurirsku službu, a deca su krenula u vrtić. Dani su prolazili, a zatim i meseci.

Informer

Evo šta smo shvatili - od krucijalne je važnosti. 

Što se novca tiče: kad platiš račune, ostaje ti ista suma sa kojom si raspolagao u Srbiji. Stan nemam u Norveškoj, nisam ga imala ni u Srbiji. Slobodno vreme: radno vreme mi je bilo 8 sati, od posla do vrtića mi je trebalo 15 minuta, ali od vrtića do stana - sat vremena. Znači - ništa više slobodnog vremena nisam imala. Najbolja odluka je bila da se vratimo u domovinu.