23.03.2024.

13:20

Foto: Tanjug

Vesti

U hotel "Jugoslavija" novi vlasnik će uložiti 400 miliona evra: Niče kompleks i kula od 155 metara

Kako su najavili i prema već objavljenom planu na ovoj lokaciji će se graditi luksuzni stambeno-poslovni kompleks ukupne površine 240.000 kvadrata.

Nakon završetka licitacije, iz kompanije MV Investment najavili su da će nakon preuzimanja 100 odsto lokacije hotela "Jugoslavija", u naredne 4 godine uložiti više od 400 miliona evra.

240.000 kvadrata i dve kule visoke 155 metara

U septembru 2023. godine, grad Beograd je oglasio rani javni uvid za potrebe izrade Plana detaljne regulacije Bloka 11 i dela Bloka 10, u opštinama Zemun i Novi Beograd, kojim je predviđena izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa ukupne BGRP od 240.000 kvadratnih metara. Investitor izrade ovog PDR-a upravo je MV Investment.

Prema tom planu, koji obuhvata 11,73 hektara u Bloku 11, 10 i 9. Na prostoru sadašnjeg hotela, što je u planu označeno kao M4, osnovna namena površina po planu podrazumeva kombinaciju komercijalnih sadržaja i stanovanja. U prizemlju obavezni su komercijalni sadržaji dok se u podzemnim etažama dozvoljeno parkiranje vozila (dakle neka vrsta podzemne garaže).

Takođe, na istoj lokaciji planirana je izgradnja i visokih objekata kako piše u: "novoj prostorno-funkcionalnoj, saobraćajnoj i tehnološkoj organizaciji prostora sa poslovnim prostorima, komercijalnim delatnostima i stanovanjem kondominijumskog tipa.

- Pored stanovanja, moguća je izgradnja trgovinskih, komercijalnih, poslovnih i ostalih namena, koje svojom funkcijom ne narušavaju komfor stanovanja i životnu sredinu, i to trgovina, poslovanje, ugostiteljstvo, hoteli, kazino, uslužno zanatstvo, turizam, sportski sadržaji, sadržaji kulture, lekarske ordinacije, zdravstvene ambulante, apoteke, računski centri, objekti obrazovanja (privatne škole, igraonice, radionice za decu i sl.), u funkciji ostvarivanja definisanog procenta zastupljenosti planiranih namena u okviru urbanističke zone“ – piše u elaboratu ovog plana.

Očekivana visina ovih objekata, tada je u planu stajalo, je 155 metara.