26.03.2024.

15:54

Foto: Ministarstvo prosvete

Vesti

U Tutinu još 100 novih mesta za upis u vrtić! Vrpcu presekla ministarka Slavica Đukić Dejanović

U izgradnju vrtića u okviru Predškolske ustanove "Habiba Stočević", uloženo je nešto više od 102 miliona dinara.

- Izgradnjom novog vrtića dajemo podršku pre svega deci sa teritorije opštine Tutin, lokalnoj samoupravi i roditeljima. Deca su izvor naše budućnosti i uključivanje dece u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja predstavlja ključ zdravog i srećnog odrastanja, a ujedno i osnov za bolju budućnost. Кroz projekat "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje" planiramo da obezbedimo 11 hiljada novih mesta u 22 lokalne samouprave širom Srbije - izjavila je ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

Ministarstvo prosvete, u okviru projekta "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje" osim širenja kapaciteta, kroz izgradnju novih i adaptaciju postojećih objekata, posebnu pažnju posvećuje unapređenju kvaliteta sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja, kao i inkluziji dece iz socijalno osetljivih grupa.

U skladu sa tim Ministarstvo prosvete, na teritoriji opštine Tutin, sprovelo je obuke u predškolskim ustanovama za zaposlene.

Кako bi se obezbedili adekvatni uslovi za kvalitetan rad sa decom, uložena su dodatna sredstva za nabavku IКT opreme u vrednosti od oko 387 hiljada dinara, dok je za nabavku niskog mobilnog nameštaja obezbeđeno oko 350 hiljada dinara.

Predsednik opštine Tutin Bajro Gegić zahvalio je Ministarstvu prosvete i Vladi Republike Srbije što su prepoznali potrebu i značaj  izgradnje ovog vrtića.

- Hvala vam što se prepoznali značaj ovog objekta i što ste danas sa nama, jer to cenimo kao težnju vas lično, ali i Vlade Republike Srbije da na podjednak način obezbede uslove za bolji život i perspektivniju budućnost svih građana i na svim područjima Izgradnjom ovog objekta  omogućili smo  našoj deci, ali i zaposlenima izvanredne uslove za rad i boravak. Ono što je važno izgradnjom ovog vrtića ukidamo liste čekanja - izjavio je Bajro Gegić.

Ministarka Đukić Dejanović obići će i gradilište vrtića u Novom Pazaru čijom izgradnjom će biti obezbeđeno još  270 novih mesta za decu predškolskog uzrasta.