28.03.2024.

17:03

Foto: Tanjug/društvene mreže

Vesti

"Nijedna tajna u porodici ne sme da postoji!" Jurić o nestanku male Danke: Uzdam se da je dete kod nekog

Igor Jurić, osnivač centra za nestalu i zlostavljalu decu, komentarisao je novi smer istrage. Objasnio je i zašto je obustavljena terenska potraga nakon 27 sati potrage za nestalom devojčicom Dankom.

- Ne, to apsolutno ne znači da su neke stvari otkrivene, naprotiv, to znači samo da nema potrebe da se ljudstvo troši i da se usmerava energija na taj deo terena, koji je potpuno i detaljno pregledan. Čim nemamo dodatnih informacija istraga se nastavlja, sada se istraga okrenula u drugom pravcu i sada se rade neke operativne radnje vezane za saznanja o samoj devojčici. To je ono što je i sam MUP izjavio. Kada govorimo o ovim situacijama, kada se desi nestanak deteta, tu jednostavno ne sme nijedna tajna da postoji u odnosima u porodici, naprotiv, moraš potpuno da se ogoliš i pomogneš policiji. Ukoliko imaš bilo kakvu situaciju koja može eventualno dovesti do neželjenog događaja, u ovom slučaju nestanak devojčice, moraš da kažeš sve što znaš - izjavio je Jurić.

Informer

 

Podsetimo, danas je treći dan potrage za malom Dankom, dvogodišnjom devojčicom koja je nestala u utorak oko 13:45 u naselju Banjsko polje kod Bora. Na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike. Devojčica je smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 cm, saopštio je MUP.

Ovaj slučaj potresao je celu Srbiju, a detaljnu hronologiju ovog nestanka možete pročitati u posebnoj vesti.