30.03.2024.

14:14

Foto: RINA

Vesti

Aerodrom u Lađevcima fantastično pozicionirana srpska vazdušna luka: Evo za koji let vlada najveće interesovanje!

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, kaže da je to let za koji vlada najveća potražnja i uvek je popunjen.

- Nadam se da će se otvoriti još neke destinacije. Korona je dosta omela rad ovog aerodroma, mnogi letovi su otkazivani. Mi smo imali u planu i putovanje za Malme, a tada smo već ušli u dogovor i sa Er Srbijom da se leti za Istanbul, Solun i Tivat i to je bio plan za narednih pet godina, gde bi on već treće godine poslovao pozitivno, inače država još uvek sufinansira aerodrom u Lađevcima - rekao je  Todorović. 

U planu je i dogradnja piste na aerodromu Morava u Lađevcima. Planski akt se već dugo radi i treba da bude usvojen kako bi se produžila pista kao i parking za avione.

Informer

 

Prem rečima Todorovića Vlada je voljna da uloži sredstva i za kargo terminal što će pomoći domaćim privrednicima za izvoz robe u zemlje Evrope, što je komfornije a i jeftinije od kamiona.

- Neminovno je da je aerodrom postavljen sjajno, jer pola miliona ljudi gravitira ka njemu i on sigurno ima budućnost - zaključio je Todorović.

Koliko će uspostavljanje kargo saobrćaja iz ove vazdušne luke biti značajno pokazuje i podatak da je privreda tog dela Srbije među najrazvijenijim, a godišnje se ostvaruju suficiti od nekoliko stotina miliona eura.

Samo na području Kraljeva se nalazi se 25.000 privrednih subjekata i skoro dva miliona potencijalnih putnika za turističke letove.