31.03.2024.

17:00

Foto: Informer

Vesti

Prva ispovest pradede nestale Danke: Otvorio dušu o agoniji koju žive šesti dan, a evo šta misli o snimku na kojem je navodno njegova unuka

Deku majke Danke Ilić zatekli smo u porodičnom dvorištu kuće u Brestovcu. Sa teskobom u glasu i suzama u očima on je pričao o nestaloj devojčici i potrazi za njom.

- Video sam da se pojavio snimak na kojem je navodno moja unuka, ali ja u to ne verujem dok je ne vidim svojim očima - priča sagovornik "Blica".

"Mislim da je Danka oteta"

 

On se potom osvrnuo na dan kada je njegova unuka nestala.

- Ona je jako mala, nije imala gde da ode. Ja mislim da je Danka oteta. Do pre smrti moje žene, mi smo živeli u toj kući u čijem dvorištu je unuka nestala. Ne bi ona sama mogla daleko da ode, teren nije prohodan - navodi devojčicin pradeda.

Napominje i da je vest o Dankinom nestanku dobio od svog sina, te da je celu noć tragao za unukom.

- Mnogo sam se potresao kada sam čuo da je nestala, ali sve vreme ne gubim nadu. Želim da pronađu našu Danku što pre, mnogo nam nedostaje - zaključuje pradeda devojčice.

Oglasio se deda sa očeve strane

Sa novinarima razgovarao je i deda Danke Ilić sa očeve strane koji je rekao da ne veruje dok unuku ne vidi svojim očima.

- Naravno sve mi ovo daje nadu da je Danka živa - kaže deda nestale devojčice.

Novi trag u istrazi za nestalom Dankom Ilić pojavio se jutros u pola tri ujutru, kada je policija dobila informaciju da je devojčica viđena u Beču u pratnji dve rumunske državljanke.

Povodom snimka, koji je uzburkao javnost, na kome se vidi devojčica u Beču u pratnji dve Rumunke koja neodoljivo podseća na nestalu Danku Ilić, oglasila se i njena majka za Informer.

- Nisam videla nikakav snimak, ja ne gledam društvene mreže - rekla je Ivana.

Devojčica koja liči na nestalu Danku Ilić snimljena je u Beču u pratnji dve žene. Intenzivno se radi na identifikaciji i lociranju. Policija je noćas kontaktirala austrijske kolege i poslala Europolu sve podatke i snimak.