04.04.2024.

09:33

Foto: drustvene mreze/informer

Vesti

Komšija o pojati kod koje je nestala Danka: "I odrastao čovek bi se sapleo, glupo je da dolaziš sa decom tu"

On je  za naš portal otkrio da je poznavao baku Danke Ilić, Ivaninu majku koja je mlada umrla, ali i Ivaninog dedu koji mu je pomagao kada nije imao struje i vode.

Baba od malecke je tu živela i mlada je umrla. Mi smo od njih uzimali mleko, čuvali krave, super smo se slagali. Kada je umrla žena oni su se povukli, to je napuštena pojata i veoma retko su dolazili. Nju nisam nikada video. Ona je u Bor udata, ali ovde je vozila bicikl kao klinka. Jednom je pala dule i polomila obe ruke. Tu su odrasli zajedno sa mojom decom i sa uncima. Ne mogu nikad da zaboravim starca tog, pradedu. Kada struje i vode nismo imali oni su mi dali. Najteže kad je bilo pomagali su. Žao mi je jer imam i ja unuke - kaže komšija.

On ističe da je na dan nestanka male Danke bio u dvorištu svoje kuće, a da je njegova supruga otrčala ka Dankinoj porodici.

Bio sam u dvorištu, a otrčale su žena i snajka dole kao i svako. Tamo je bila deponija, sad su čistili to, i malo je glupo da dolaziš sa decom u trnje jer i da odrastao čovek korača van afalta tu, na treći korak bi se sapleo, a kamoli dete da ode negde dalje, a tek sad je prohodalo - kaže meštanin i dodaje da se od 1988. godine, kada je počeo da zida kuću u Banjskom Polju, nikada ovako nešto nije desilo.

On ističe da oseća nemoć jer ne mogu da pomognu na neki način osim što su na raspolaganju za saradnju sa policijom u pola dana i noći.

Ovo je nemoć kao kad je bilo bombardovanje, samo gledamo belo, ništa ne možeš da pomogneš, a sve smo učinili. Kada je dolazila policija dali smo izjave, brojeve telefon i svaku prostoriju otvorili, ako treba usred nocći samo da doprinesemo nekako, ali teško - kaže komšija Dankine porodice.

Podsećamo, Danka Ilić (2) nestala je u utorak, 26. marta u Banjskom polju kod Bora oko 13.45 časova. Od tada, do danas traje intenzivna potraga za njom, a u istragu se uključio i Interpol.