12.04.2024.

07:00

Foto: Pixabay, Emitphoto

Vesti

Svetsko istraživanje o veličini polnog organa među narodima! Evo ko ima veći "ponos" Srbi ili Hrvati!

Prosečna dužina srpskog "ponosa", pokazuju podaci, iznosi 14,87 centimetara, dok Hrvati imaju za 10 milimetara manji. Ispred nas su samo Mađarska i Bugarska. Što se cele liste tiče najduži penis od 17,61 centimetara imaju stanovnici Ekvadora, a odmah za njima i Kameruna i Bolivije (pogledajte tabelu).


Mačo muškarci


U istraživanju je učestvovalo nekoliko stotina muškaraca iz gotovo 90 zemalja.
- U svim zemljama prosečna veličina muškog polnog organa iznosila je oko 13,58 cm. Najduži su u proseku imali 17,61 centimetara, i to muškarci Ekvadora. Na drugom mestu je Kamerun sa 16,67 centimetara, na trećem se našla Bolivija sa 16,5 cm. Nju prati Sudan sa 16,47 centimetara. Kada je reč o evropskim zemljama, Holandija se našla na devetom mestu sa 15,87 cm, Francuska na 11. mestu sa 15,74 cm i Italija na 19. mestu sa 15,35 centimetara. Na Balkanu Hrvatska se našla tek na 35. mestu (14,77 centimetara), a Srbi su zauzeli 33. mestu s dužinom "ponosa" od 14,87 centimetara, za nijansu više od komšija - navodi se u istraživanju i objašnjava kako su radili merenje:
- U principu, dužina se uvek meri na gornjoj strani od korena organa do vrha glavića. Za merenje obično se uzima obim u korenu, a cilj je da bude ispitano što više muškaraca širom sveta.
Domaći stručnjaci smatraju da ove brojke mogu još više da daju našim muškarcima na značaju, jer inače važe za mačo muškarce i vole da se hvale "veličinama". Međutim, dodaju oni, veličina penisa u muško-ženskim odnosima gotovo je nebitna.

Informer

 


Seksolog Aleksandar Milošević objašnjava da je činjenica da su Afrikanci i Južnoamerikanci obdareniji od, recimo, Azijaca, ali da to ima samo psihološki, a ne stvaran efekat.


- Sudeći po ovom istraživanju, mi smo negde iznad svetskog proseka veličine penisa, koji je 14 centimetara u erekciji. Nauka je pokazala i dokazala da je crnoputa populacija obično iznad proseka za centimetar-dva, dok su muškarci u Aziji isto toliko ispod proseka. To sve ima veze samo s genetikom, baš kao što širom sveta imate različite veličine i oblike klitorisa kod žena. Svakako u Srbiji oko 60 odsto muškaraca ima prosečnu veličinu penisa, dok je 20 odsto obdareno i ima ovaj svetski prosek - kaže Milošević i dodaje:


- Ako pitate mene kao lekara, najbolje je imati prosečnu veličinu penisa, a to je između 9 i 16 centimetara. Muškarcima je obično stalo da imaju veće penise i to im je mnogo bitnije nego ženama, ali i to ima svojih mana. Što je penis veći, erekcija se teže postiže i održava. Od same dužine svakako je bitnija debljina, koja je u proseku između 10 i 13 centimetara u obimu i sigurno je bolje imati obim 13 centimetara nego 10 centimetara.


Bitna je veština


On smatra i da je natprosečna dužina penisa potpuno suvišna jer on tada ne može da stane u vaginu.
- Ženska vagina je duboka devet centimetara, a kada se maksimalno rastegne u određenim pozama, može ići i do 13 centimetara, tako da je penis od 13 centimetara u potpunosti dovoljan da maksimalno zadovolji ženu, jer više od toga u vaginu ne može ni da stane. A i najviše nervnih završetaka je na samom početku vagine i svakako je bolje rastezati je nego nabijati nekim ogromnim penisom - jasan je Milošević.



Antrfile/tabela:
TOP 3 NAJOBDARENIJIH NA SVETU
1. Ekvador 17,61
2. Kamerun 16,67
3. Bolivija 16,5
*brojke su izražene u centimetrima
Antrfile/tabela2:
TOP 3 NAJOBDARENIJIH U EVROPI
1. Holandija 15,87
2. Francuska 15,74
3. Italija 15,35
*brojke su izražene u centimetrima