Autor: Informer.rs

15.04.2024.

15:02

Foto: Informer / Tanjug

Vesti

Prvi let Er Srbije na liniji Beograd-Mostar: Srpska delegacija na čelu sa Vučićem putuje u BiH

26 srpskih kompanije iz različitih sektora učestvovaće na 25. Međunarodnom sajmu privrede, a uoči puta šef države istakao je da otvaranje nove direktne linije između Beograda i Mostara veoma značajno i za ljude iz Trebinja i okoline, kao i Zapadne Hercegovine, kao i da je to prilika za razvoj partnerskih i ekonomskih odnosa Srbije i BiH.

- To su naši interesi, to je partnerska zemlja, idemo u partnestvo - kazao je predsednik Srbije.

Informer

Predsednik je naglasio da je naše da razgovaramo o ekonomiji.

- To je dobro za naš narod, ... karte će biti veoma jefitne i moći će da putuju ljudi iz Nevesinja, Ljubinja, Trebinja, ... svi će moći da koriste mostarski aerodrom. To je i otvaranje mosta i ka Zapadnoj Hercegovini naseljenoj pretežno hrvatskim stanovništvom - naglasio je Vučić.

Informer

Predsednik je naglasio da je za nas važna ta linija, za razvoj partnerskih i ekonomskih odnosa Srbije i BiH.

Informer

Važna nam je kao i njima, zato su dali subvencije kao i što je i Srbija dala, naveo je predsednik Srbije.

Direktna avio-linija od Beograda do Mostara tri puta nedeljno

Er Srbija od danas uspostavlja direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara, a kako je ranije najavljeno iz ove kompanije, srpski nacionalni avio-prevoznik će do Mostara leteti tri puta nedeljno i to ponedeljkom, petkom i nedeljom.

Informer

Do Mostara će se leteti avionom tipa embraer 175, let traje 50 minuta, a karte koštaju od 56 evra po smeru, odnosno od 104 evra za povratno putovanje u ekonomskoj klasi.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek rekao je ranije prilikom potpisivanja ugovora o uspostavljanju linije da će to pozitivno uticati na ekonomski i privredni rast, olakšati kulturnu razmenu i doprineti još boljoj saradnji na Zapadnom Balkanu.