Autor: Informer.rs

24.04.2024.

15:12

Foto: 321Srbija

Vesti

Stručni žiri bio jednoglasan: Evo zbog čega je Milun Todorović odneo prestižno "321 Srbija" priznanje!

Nagrada nije samo priznanje za njegov i rad njegovog tima, već i za angažovanje u rešavanju problema građana. Jedan od najupečatljivijih primera je slučaj nepokretne Slobodanke Pajović i njenog sina, kome je gradonačelnik Todorović pritekao u pomoć. Nakon što je informisao predsednika Aleksandra Vučića o njihovoj situaciji, u kratkom roku im je izgrađena nova kuća, čime je trajno rešeno njihovo stambeno pitanje.

Todorovićeva administracija se fokusira na razvoj infrastrukture i privrede u Čačku. Jedan od ključnih projekata je izgradnja zdravstvene stanice u Ljubiću, koja će poboljšati pristup zdravstvenim uslugama za lokalno stanovništvo. Zdravstvena stanica u Ljubiću uskoro će otvoriti svoja vrata korisnicima, a Čačani će po završetku finalnih radova uskoro biti u prilici da prošetaju veličanstvenom pešačkom zonom u centru grada.

Informer

Industrijska zona grada takođe beleži ogroman rast, gde se, osim fabrika poput "Forverka" i "Vilanda", nedaleko od mesta gde će biti izgrađena petlja za Moravski koridor, gradi još jedna fabrika, koja donosi i nova radna mesta. U planu je izgradnja prvog ritejl parka u ovom delu Srbije, što će dodatno doprineti ekonomskom razvoju grada.

Posebna pažnja posvećuje se i deci, što se vidi kroz izgradnju novih obdaništa i igrališta. Postavljen je kamen-temeljac za izgradnju vrtića u selu Zablaće, radove uveliko traju, a otvanje istog će omogućiti daleko bolje uslove za najmlađe stanovnike Čačka.

Turistički potencijal Čačka takođe se razvija, sa planiranim vidikovcem na Kablaru koji će postati jedan od turističkih bisera Srbije. I pored izazova u izgradnji, očekuje se da će radovi biti završeni u predviđenom roku, doprinoseći turističkoj ponudi grada.

Informer

 

Najava rekonstrukcije kanala za navodnjavanje Čačak - Parmenac predstavlja važan korak ka unapređenju poljoprivredne proizvodnje u regionu. Modernizacija kanala omogućiće efikasnije korišćenje vode za navodnjavanje, što će doprineti povećanju prinosa i poboljšanju ekonomske situacije poljoprivrednika.

Sve ovo ukazuje na dinamičan razvoj Čačka pod vođstvom gradonačelnika Miluna Todorovića. Njegova posvećenost i inicijativa donose konkretnu korist građanima, stvarajući bolje uslove za život i rad u ovom gradu.

Informer

 

Osim Todorovića, u konkurenciji za godišnju nagradu za najboljeg gradonačelnika, koja je dodeljena na svečanosti održanoj 17.aprila u Beogradu, našli su se i Milan Đurić, prvi čovek Novog Sada i Simo Salapura , gradonačelnik Zrenjanina koji su takođe, ogromnim i vrednim radom i trudom doprineli da gradovi koje vode, danas izgledaju svetski.