01.05.2024.

06:15

Foto: Shutterstock

Vesti

Prvomajski uranak uz kišu i hladnije vreme! Evo koji predeli Srbije su na udaru oluje

Mnogi od vas su verovatno do sada videli da se prema dosadašnjoj prognozi, 1. maja predviđa se temperatura od 9 do 21 stepen. Oni prognoziraju i da su moguće padavine, sa malo kiše već u ranim jutarnjim časovima.

Prema rečima Nedeljka Todorovića, meteorologa RHMZ, 1. maja prepodne biće suvo i pretežno sunčano.

– Tek popodne i uveče moguća je lokalna kiša, pljuskovi i grmljavina. Ali, to će biti samo lokalna pojava – uverava nas Todorović.

Maksimalna temperatura biće prijatnih 20 stepeni. Slično vreme se očekuje i drugog dana praznika.

Informer

 

Vreme u Beogradu

Ujutru oblačno, uz manju količinu kiše. Popodne u pojedinim delovima grada mogući su pljuskovi. Temperatura od 17 do 21 stepen.

Vreme u Nišu

U Nišu će 1. maja biti najviša dnevna temperatura do 19 stepeni, ali će biti oblačno. Tek uveče se u Nišu očekuje razvedravanje, a postoji 9 posto šanse i da će doći do grmljavine. Duvaće istočni vetar.

Vreme u Kragujevcu

Kragujevac neće biti baš osunčan u ponedeljak, predviđa se temperatura od 9 do 17 stepeni, sa malo kiše. Padavine neće trajati dugo, ali će biti moguće više puta u toku dana.

Vreme u Novom Pazaru

U Novom Pazaru se u ponedeljak očekuje od 5 do 18 stepeni, biće značajne oblačnosti uz kratkotrajne pljuskove. Popodne može doći do pljuskova, a sunce će stidljivo provirivati. Tek uveče prestanak padavina.

Vreme u Novom Sadu

Najviše dnevna temperatura u Novom Sadu biće 21 stepen, uz značajnu oblačnost tokom većeg dela dana. Manja količina padavina očekuje se posle podne.

Informer

 

Vreme u Kraljevu

U Kraljevu će biti mestimično oblačno uz temperaturu do 21 stepen. Tokom celog dana očekuje se da ostane oblačno, ali suvo.

Vreme u Somboru

U Somboru će biti prolaznog naoblačenja, uz sunčane intervale i temperaturu od 10 do 20 stepeni. Toko0m prepodneva smenjivanje se oblaci i sunce. Očekuje se da ta smena potraje tokom celog dana. Ali, na sreću, do padavina možda neće ni doći.

Vreme u Negotinu

Temperatura u Negotinu kretaće se od 5 do 18 stepeni. Biće oblačno, uz nekoliko lokalnih pljuskova u toku dana, uglavnom prepodne. Uveče se očekuje delimično do potpuno oblačno.