15.05.2024.

11:46

Foto: Shuterstock

Vesti

Nezapamćeno nasilje u Trećoj gimnaziji: Pretučen profesor jer je pritekao u pomoć mladićima koji su se potukli

- Do incidenta je došlo na humanitarnom turniru "Gimnazijada" kada je tokom fudbalske utakmice učenika treće i desete gimnazije povređen jedan od profesora koji je pokušao da spreči nasilje među učenicima - potvrdio je za Informer jedan od roditelja.

- Za Treću gimnaziuju nasilje je neprihvatljivo i mora se poslati jasna poruka da mu nigde nije mesto, a nikako u školi - piše u poruci koja je prosleđena roditeljima.

U pitanju je profesor G. B, profesor fizičkog vaspitanja Treće beogradske škole, a nezvanično saznajemo da je profesoru slomljena jagodična kost.

Incident se dogodio u sportskom centru "Vračar", a kako nam kažu učenici, učenički parlament je tražio da inicijatori incidenta budu sankcionisani, tako da je na školi dalja odluka.

Informer

 

Oglasila se direktorka - slučaj prijavljen policiji

Povodom ovog slučaja u medijima se olasila direktorka Treće beogradske gimnazije Olga Čokaš, koja je potvrdila da je do incidenta došlo, kao i da je incident prijavljen policiji.

- "Gimnazijada" je prekinuta i mečevi za danas i sutra su otkazani - potvrdila je Čokaš.

Protestni skup

Unija Sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je protestni skup zbog napada na profesora u Bačkoj Palanci. Oni su pozvali sve prosvetne radnike, profesore, roditelje učenika i građane da im se pridruže na platou ispred Skupštine Republike Srbije u četvrtak 16. maja u 12 časova.

Oni, kako navode, zahtevaju izmenu Krivičnog zakonika.

- Pozivamo prosvetne radnike, roditelje učenika i sve građane da učestvuju na protestnom skupu i iskažu nezadovoljstvo zbog napada na kolegu u Bačkoj Palanci. Dokle više? Plato ispred Skupštine Republike Srbije, četvrtak 16. maj 2024. godine u 12 časova. Protestna šetnja do Vlade Republike Srbije i predaja zahteva za izmeni Krivičnog zakonika - objavili su iz Unije SPRS.