15.05.2024.

15:49

Foto: Shutterstock

Vesti

Niš domaćin onkološke konferencije: Najnoviji pristup dijagnozi i lečenju maligniteta

Konferencija će biti održana od  17. do 19. maja 2024. godine u organizaciji Klinike za onkologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, najavila je dr Ana Cvetanović, direktor niške Klinike za onkologiju.  

- Na ovom prestižnom skupu preko 45 eksperata i  više od 300 učesnika obradiće širok spektar tema iz oblasti malignih oboljenja, uključujući dijagnostiku, onkološku hirurgiju, radijacionu  i internističku onkologiju - kaže  Cvetanović.

Informer

 

Istakla je da će se ovaj eminentni skup baviti umnogome i najsavremenijim terapijama koje su postale dostupne i obolelima od maligniteta u Srbiji.

- Veliki deo konferencije biće posvećen medikamentima  koji su sa novom listom lekova RFZO-a postali dostupni pacijentima  sa karcinomom dojke, karcinomima pluća ali i urološkim i drugim malignitetima.Posebna pažnja biće posvećena imunoterapiji i  drugim revolucionarnim terapijama koje su potpuno transformisale tok lečenja malignih bolesti. Osim toga, razmotriće se mere prevencije, kao i ranog otkrivanje maligniteta sa osvrtom na put pacijenta od trenutka postavljanja dijagnoze, sve do otpočinjanja specifičnog onkološkog tretmana - istakla je Cvetanović.

Ukazala je da su ovakvi skupovi od velikog značaja za ojačavanje zdravstvenog sistema kao celine.

- Kroz dinamičnu razmenu znanja i dragocenih iskustava, a s jasnom vizijom unapređenja kliničke prakse u Srbiji , očekujemo da će konferencija značajno unaprediti onkološku praksu u Srbiji i  da će imati značajan pozitivan uticaj ne samo na individualnu negu pacijenata, već i na ojačavanje integriteta celokupnog zdravstvenog sistema - zaključila je dr  Cvetanović.