15.05.2024.

22:40

Foto: Privatna arhiva

Vesti

Ovaj trojac se ujedinio za malog Ogija i stigao do Grčke! Slavko, Mark i Aleksandar se oglasili iz Stavrosa - sve bliži cilju!

Ovaj veliki trojac je za samo sedam dana stigao u Grčku, prelazeći nekim danima više od 100 kilometara dnevno, a već prekosutra, 17. maja, prema planu, trebalo bi da stignu na krajnji cilj - Svetu Goru! 

Nakon svakog napornog dana, ali sa uzvišenim ciljem, ekipa velikog srca svoje pratioce i prijatelje izvesti na društvenim mrežama, pa su se tako i danas oglasili:

"Dan sedmi... 129,8 kilometara - najduža deonica. Jutros nas je iz Starog Dojrana ispratio sjajni domaćin Angel. Vreme oblačno, prohladno, ali bez kiše. Od 30-og kilometra vetar nam je bio najveći neprijatelj... ali smo se izborili. Prva pauza na 73 km, pekara i Đerino meze. Ostatak puta pomalo dosadan, kako reče Mark. Vetar u lice, dugački pravci, nikad kraja. Mark je imao malo problema sa očima, ali je usput rešavao. Dobro je, sve je ok. Na ulazu u Stavros slika za uspomenu. Sačekali su nas drugari, dva prelepa psa. Dobili su hranu pa smo mi nastavili još par kilometara do smeštaja. Sredili se, večerali, šetnja i odmor. Sutra do Jerisosa.... oko 50 km, izgleda kratko, ali ima puno uspona. Javićemo se, a vi ajde malo za Ognjena... nažalost, koliko mogu da vidim, nismo se baš proslavili. Ali, dobro... mi ćemo završiti ovo, zdravlja Bože, pa kako bude i koliko bude. Hvala svima koji prepoznaju i osećaju značaj ovog poduhvata", napisali su. 

Informer

 

Detaljnije o ovoj akciji pročitajte klikom OVDE

Kilometre možete kupovati uplatom na dinarski račun Udruženja Ognjište: 340-11024157-94 koji je otvoren u Erste banci, a svrha uplate je ZA OGNJENA!