16.05.2024.

07:54

Foto: Shuterstock

Vesti

GORE METEOALARMI! Hitno upozorenje: Preti nam opasno vreme!

- Danas i sutra u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće jak i olujni jugoistočni vetar (košava) sa najjačim udarima na jugu Banata (oko 28 m/s, odnosno oko 100 km/h). Slabljenje košave očekuje se sutra uveče i tokom noći između petka i subote - stoji u upozorenju RHMZ.

Danas će u Srbiji biti promenljivo oblačno, nestabilno i vetrovito, mestimično s kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren, u košavskom području umeren do jak jugoistočni vetar koji će u Pomoravlju, Podunavlju i na jugu Banata imati udare olujne jačine, stoji u vremenskoj prognozi RHMZ.

Upaljeni meteo alarmi

U Banatu i Pomoravlju danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog jakog vetra, što znači da je vreme opasno.

Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

U ostalim delovima Srbije upaljen je žuti meteoalarm zbog kiše (Bačka, Srem, zapadna, jugoistočna i jugozapadna Srbija, Šumadija), kao i zbog grmljavine (Srem, zapadna Srbija, jugoistočna i jugozapadna Srbija, KiM).