19.05.2024.

19:43

Foto: printscreen

Vesti

Spremite se, stižu pljuskovi, grmljavina i grad! Hitno upozorenje RHMZ: Ovi delovi Srbije večeras na udaru nevremena!

- Naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, koje će uveče zahvatiti zapadne i jugozapadne, u toku noći će se proširiti na većinu ostalih predela - piše u RHMZ najavi.

Večeras (19.05.) se očekuju potencijalno jači grmljavinski oblaci sa gradom, a u toku noći ka ponedeljku (19/20.05.) lokalno i veća količina padavina (20 - 40 mm), naročito u zapadnoj, centralnoj i južnoj Srbiji. Najmanja verovatnoća za pojavu nepogoda biće na severozapadu Srbije.

Informer

 

U naredna tri dana upaljen žuti meteoalarm

Podsetimo, prema prognozi RHMZ-a u naredna tri dana na nivou cele Srbije upaljen je žuti meteoalarm, što je znak da vreme može biti potencijalno opasno.

Iako vremenske prilike koje će zateći Srbiju u naredna tri dana nisu neuobičajene, potreban je dodatan oprez zbog mogućnosti da se izazovu velike materijalne štete.

Informer

 

Kako je naveo meteorolog Ivan Ristić, nakon lepe subote, od danas počinje pravo prolećno nestabilno vreme.

Počinje promenljiv period biće preko dana relativno toplo ali sa oblacima stiže i kiša. U nedelju krajem dana i u noći između nedelje i ponedeljka više kiše u severnoj polovini zemlje po mapama deluje da će padati u celoj Vojvodini - naveo je Ristić.