20.05.2024.

11:21

Foto: Miloš Rafailović

Vesti

Srbija na udaru nevremena naredna tri dana! RHMZ izdao hitno upozorenje: U ovim krajevima kritično zbog ove tri pojave

Upozorenje se odnosi na tri dana, dok je sutra u većem delu Srbije danas i sutra uključen narandžasti meteoalarm. RHMZ najavljuje da će u poslednjoj dekadi maja, u koju smo upravo ušli, topla, vlažna i nestabilna vazdušna masa na području Srbije uslovljavati lokalne pljuskove sa grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom.

RHMZ na svom sajtu objavio je meteorološko upozorenje:

- U poslednjoj dekadi maja topla, vlažna i nestabilna vazdušna masa na području Srbije uslovlјavaće lokalne plјuskove sa grmlјavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom.

- Nakon lokalno obilnijih padavina (do 20 mm) u jutarnjim satima na jugoistoku Srbije, u toku dana je manja verovatnoća za pojavu nepogoda, a sutra od sredine dana raste rizik najpre na zapadu i jugozapadu Srbije, a kasno popodne i uveče i u ostalim krajevima.

- Nakon lokalno obilnijih padavina u jutarnjim satima na jugoistoku Srbije, u toku današnjeg dana je manja verovatnoća za pojavu nepogoda. Ipak, sutra od sredine dana raste rizik najpre na zapadu i jugozapadu Srbije, a kasno popodne i uveče i u ostalim krajevima krajevima zemlje, upozorava RHMZ.

Informer

 

Upaljeni meteoalarmi

Narandžasti meteoalarm biće uključen sutra i prekosutra u većem delu zemlje. U toku sutrašnjeg dana narandžasti meteoalarm biće na snazi u Banatu, Bačkoj, Zapadnoj Srbiji, Pomoravlju, Istočnoj Srbiji, i Jugozapadnoj Srbiji.

Alarm će u većini zemlje biti uključen zbog pljuskova i grmljavine.

U sredu upozorenje je na snazi za Banat, Šumadiju, Pomoravlje, Istočnu i Jugozapadnu Srbiju.