22.05.2024.

20:20

Foto: Foto: Printscreen Instagram

Vesti

(VIDEO) Apokalipsa širom Srbije! Pogledajte ovo! Pljušti u Beogradu, u Ivanjici kao da je sneg, na auto-putu se prst pred okom ne vidi!

Na auto-putu Novi Sad - Beograd zabeleženi su intenzivni pljuskovi, koji su zahvatili ovaj deo Srbije.

Naime, Republički hidrometeorološki zavod Srbije tokom čitavog dana izdaje upozorenja na jako nevreme u Srbiji, a sudeći po objavama na društvenim mrežama mnoga mesta pogodili su obilni pljuskovi, praćeni grmljavinom.

Na snimku koji je objavljen na Instagram stranici "192" zaključuje se da je na auto-putu Novi Sad - Beograd izuzetno slaba vidljivost, dok kiša neprestano pada.

Nešto ranije, u Novogradskoj ulici u Zemunu snimljena je gotovo potopljena ulica nakon obilnih pljuskova koji su pogodili ovaj deo.

Takođe, u okolini Ivanjice pala je velika količina grada.

Fotografija napadalog grada u mestu Erčege kod Ivanjice ostavila je korisnike u čudu. Naime, čovek sa lopatom kupi grad, a prizor izgleda kao da je pao sneg.

U Pranjanima je takođe zabeležen intenzivan grad.

Obilne padavine zahvatile su i Irig.

U Sremskim Karlovcima nije ništa bolja situacija. Naime, ovde su zabeleženi "potoci" koji teku ulicama, usled obilnih padavina.

Pogledajte ulice Sremskih Karlovaca!

Upozorenje na nepogode za danas i sutra

Pljuskovi i grmljavine koji se na području Srbije očekuju posle podne i uveče lokalno će biti praćeni:

- gradom, - olujnim vetrom u zoni pljuska, - velikom količinom padavina za kratko vreme, od 20 do 40 mm, ponegde i više.

Hidrološko upozorenje

Kako navode iz RHMZ, na Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, kao i na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Belici, Lepenici, Lugomiru i Resavi do 24. maja vodostaji će biti u umerenom i većem porastu sa dostizanjem i prevazilaženjem upozoravajućih nivoa. Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.