23.05.2024.

17:19

Foto: printscreen instagram

Vesti

Fondacija "Budi human" obeležila 10 godina rada: Plaketa zahvalnosti i Informeru

Osnivač Fondacije "Budi human" i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je istakao da je fondacija najvrednija stvar koju je uradio u životu.
- Fondacija mi je promenila pogled na svet i često pomislim kako nekoj deci nije data šansa ni da zakorače u ovaj svet zdravi. Stoga bih voleo kada bismo mogli da prevaziđemo sve razlike koje postoje i da se ujedinimo bar oko humanih akcija - rekao je Šapić.
On je istakao da niko od nas ne zna kada će mu biti neophodna nečija pomoć, kao i da je izuzetno ponosan na ozbiljnu funkciju koju fondacija ima u našem društvu.

- Najviše bih voleo da za fondacijama ove vrste nemamo potrebe, ali pošto to nije slučaj pozivam sve koji su mogućnosti da se, kada vide poziv na učešće u bilo kakvoj humanitarnoj akciji, odazovu. Da se zaustavimo na nekoliko sekundi, da razmislimo, ako ništa, barem SMS poruku možemo da pošaljemo. Fondacija je ostvarila mnogo uspeha, jer je u mnogim slučajevima pomogla u spasavanju života velikog broja dece. I to ne smemo nikada da zaboravimo i to je smisao našeg postojanja - podvukao je Šapić.
Dodao je da će fondacija nastaviti da radi kao i u proteklih 10 godina i izrazio zahvalnost ljudima koji rade u njoj.
- Treba imati snage sa svakim od tih slučajeva. Nikad nisam prestao da im dajem nadu da fondacija može da ima svoju važnu svrhu u društvu. Čini mi se da smo pre 10 godina pokrenuli to humanitarno kolo koje dobija sve veću dimenziju, kao i da društvo ima sve veću svest o važnosti pomaganja drugima bez obzira na sve naše različitosti - naveo je Šapić.