23.05.2024.

17:33

Foto: Privatna arhiva

Vesti

Besplatna škola kajaka u Zrenjaninu: Veslanje ka zdravijem detinjstvu i šampionima budućnosti (FOTO)

Ova inicijativa, koja je započela kao ideja entuzijastičnih članova kluba, sada se realizuje u saradnjj kluba, Grada Zrenjanina i Sportskog saveza Grada Zrenjanina, sa ciljem promocije zdravog i aktivnog načina života među najmlađima.

Veslanje nije samo zabavan sport, već i izuzetno koristan za razvoj dece, omogućavajući im da izgrade snagu, koordinaciju i mentalno zdravlje. Veslanje na vodi pomaže deci da razviju osećaj nezavisnosti i odgovornosti, kao i ljubav i poštovanje prema prirodi.

Pored besplatne škole kajaka, deca će imati priliku da se oprobaju i u takmičarskom svetu. Kajak, kao olimpijski sport, pruža mogućnost takmičenja i razvoja veština, upoznavanja vršnjaka iz drugih gradova i zemalja, osvajanja medalja i razvoja kao budućih šampiona.

Program škole kajaka započinje početkom maja i traje sve do kraja avgusta, omogućavajući deci da tokom letnjih meseci uživaju u dinamičnom sportu, razvijajući pritom fizičke sposobnosti i timski duh. Treninzi se održavaju radnim danima od 16:30 do 17:30 časova ispod sup-ovog mosta, tik uz obalu reke, gde se nalazi i sam klub.

Kajak klub “Begej” poziva sve zainteresovane da se priključe ovoj besplatnoj akciji i otkriju čari veslanja koje može postati ne samo hobi, već i strast za ceo život. Za sve dodatne informacije, roditelji i deca mogu se obratiti direktno klubu putem društvenih mreža ili telefona na brojeve: 065/616-5-616 i 064/811-65-53.

Ne propustite priliku da vaše dete postane deo ove jedinstvene sportske priče koja već godinama unazad obogaćuje živote mladih Zrenjaninaca, usmeravajući ih ka zdravijem i ispunjenijem načinu života.