28.05.2024.

22:15

Foto: printscreen/RTS

Vesti

Indijska porodica odlučila da dođe u Srbiju! Evo, šta ih je posebno oduševilo

Da je na ovim prostorima postojala država Jugoslavija otkrio je istražujući istoriju Evrope.

- Već dve godine sam želeo da dođem u Srbiju, pa sam pomislio zašto to i da ne ostvarimo. Odgovaralo je našem budžetu, srpski dinar i indijski rupi su slične vrednosti što nam odgovara jer nije toliko skupo - rekla je Kovidh Manel, iz Indije, pa dodala:

U želji da što bolje upoznaju zemlju koju posećuju, Kovidov otac Samir kontaktirao je web sajt Dunavskih vodiča koji su posebno orijentisani na reku Dunav, sa istorijskim i kulturnim značajnim ponudama.

Dodaje da je video da je Dunav reka koja prolazi kroz mnoge zemlje, uradio malo istraživanje o Dunavu, a onda je jedna stvar vodila do druge.

- Onda sam uradio istraživanje o Bačkom Monoštoru i video sam da je to jedno predivno malo selo i da Zdenka tu radi toliko toga za očuvanje životne sredine i da promoviše eko turizam u svojoj zemlji. Pa smo otišli do biosfere Gornje Podunavlje, bila je to celodnevna tura i smatram da smo imali predivno provedeno vreme poslednjih nedelju dana.

Informer

 

Tokom četvorodnevnog boravka u Bačkom Monoštoru, porodica je posetila još i Sombor, Bezdan i Apatin, gde su imali priliku da se upoznaju sa ovdašnjim znamenitostima, prirodom i rukotvorinama.

- Kada su došli prvo u Srbiju došli su u Beograd i bili su oduševljeni kako je miran grad. Onda možete da zamislite ako im je Beograd miran, šta je tek Bački Monoštor - navodi Zdenka Mitić, iz UG Gornje Podunavlje.

Puni pozitivnih utisaka o ovom području i gostoprimstvu meštana, simpatični turisti nastavljaju svoje putešestvije prema Smederevu, Donjem Milanovcu, Golubcu i Zlatiboru.