29.05.2024.

15:41

Foto: informer.rs

Vesti

Vesić uručio ugovore o dodeli 200 miliona dinara bespovratnih sredstava predstavnicima 14 gradova i opština!

Sredstva su dodeljena Čačku, Zaječaru, Somboru, Zrenjaninu, Užicu, Vrnjačkoj Banji, Svilajncu, Ivanjici, Priboju, Aleksincu, Rumi, Aranđelovcu, Inđiji i Mionici. 

Sredstvima Ministarstva biće sufinansirana realizacija projekata koje sprovode jedinice lokalnih samouprava a koji su usmereni na unapređenje mobilnosti, povećanje bezbednosti i životnog komfora građana kroz primenu inovacija i digitalizaciju rada javne uprave. 

- Vlada Republike Srbije zajedno sa 14 gradova i opština investiraće ukupno 460 miliona dinara u projekte unapređenja bezbednosti dece u zoni škola, svetlosne signalizacije, parkirališta za invalide, sisteme za pametno upravljanje saobraćajem, dinamičko merenje težine vozila u pokretu i druge projekte koji će lokalne sredine približiti konceptu "pametnog grada’ - istakao jе Vеsić.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je istakao da je ovo još jedan u nizu važnih projekata koje realizuje MGSI, a koji nam, kako je rekao život znače.

- Ovo su vrlo značajni projekti, koji povećavaju bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Čačak će realizovati projekat za bezbednost sa 36 miliona, od čega smo 15 dobili od MGSI, i veliki je značaj što ćemo tokom ove realizacije implementirati monitoring, kako bismo pratili sve što se dešava u Čačku, uz saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova - rekao je Todorović.

Napominjujući da ovo jeste velika finansijska, ali i stručna pomoć, zahvalio je Ministarstvu, Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću.