29.05.2024.

16:19

Foto: Shutterstock

Vesti

Građani na udaru nove prevare! Ako vam stigne ova poruka, pazite se: Obećavaju brdo para, a ako kliknete...

Najnovija prevara upućena je korisnicima aplikacije Telegram, a kako se osnovano sumnja reč je o još jednoj opasnoj sajber prevari.

Žrtve dobijaju poruku koju je navodno poslalo "Facebook Meta timu " u kojoj navode da će za pola sata posla dnevno bitri plaćeni čak 39.000 dinara kao asistent, što je samo po sebi sumnjivo.

- Dobre vesti, izabrani ste da se pridružite Facebook Meta timu kao onlajn asistent za najnovije trendove VEB 3.0. Radite manje od pola sata dnevno i zaradite do 39.000 dinara dnevno - piše u poruci kada otvorite vaš Telegram.

Informer

 

Kako bi pridobili ljude koji se dvoume, uvode momenat da je broj radnih mesta ograničen i da što pre prihvate ponudu.

- SAMO OGRANIČENO! Kontaktirajte nas da rezervišete svoje mesto odmah. Kandidati moraju imati najmanje 21 godinu - piše u nastavku poruke.

Da bi dobili više informacija o ovoj ponudi posla i prihvatili uslove, od ljudi se zatim traži da pristupa linku ka veb lokaciji.

- Ako želite da prihvatite ponudu, odgovorite sa „Da“, a zatim kliknite na link ispod da biste nas kontaktirali na Telegram - zatim vam se otvara polje sa kontaktom jeden lepe i atraktivne devojke koja se zove Hanah.

Stizale SMS poruke iz Laosa i Meksika

Još jedna od prevara desila se početkom meseca kada su ljudim u Srbiji masovno stizale SMS poruke sa pozivnim brojem +52 (Meksiko) i +856 (Laos=. 

- Pozdrav, ja sam iz HR odeljenja TikTok-a i pišem vam ovaj pismo. Nama treba 100 onlajn radnika sa platom od 6.000 do 20.000 RSD po danu. Možete se priključiti u slobodno vreme. Ako ste zainteresovani, molim vas kontaktirajte nas na ovom WhatsApp: https//wa.me/381611384971?aSg=HUDXIY69dM, broju. Ako sada pišete, dobićete bonus od 300 RSD. Čekamo vas...!!! - glasi poruka.

Informer

 

U ovom slučaju poruka je stigla sa pozivnog broja +62 i u pitanju je Indonezija.