30.05.2024.

11:07

Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

Vesti

Zoran je heroj iz senke! Spasao bespomoćnu baku i njenu bolesnu ćerku iz zapaljene zgrade (FOTO)

Zorana je rano jutros probudio čudan zvuk koji je dopirao iz zajedničkog dvorišta koji ga je naterao da brzo istrči napolje.

- U 4 i 20 me probudiolo neko pucketanje. Moj kamion je parkiran u blizini zgrade, pa sam prvo pomislio da je neki lopov. Međutim, video sam da je buknuo požar u zgradi prekoputa, koja ima četiri stana i u kojima žive starije komšije. Odmah sam pozvao 193 i odlučio da dok čekam vatrogasce uradim nešto korisno - kaže ovaj hrabri čovek.

Dodaje da su mu odmah pali na pamet stari i besmoćni ljudi koji žive u toj zgradi:

Znam da u toj zgradi živi Mileva Mićunović (71) sa svojom teško bolesnom ćerkom Mirjanom. One su spavale i nisu čule da ih dozivam, pa sam odlučio da razvalim vrata. Nisam mogao da ih razbudim pa sam jednu po jednu izveo napolje - priča Zoran koji je zadobio lakše povrede noge kada se staklo sručilo na njega.

On kaže da su uzrok požara najverovatnije strujne instalacije u hodniku stare zgrade.

- Moram da pohvalim vatrogasce, policiju i hitnu pomoć koji su se u rekordnom vremenu pojavili na mestu izbijanja požara. Požar je prouzrokovao veliku materijalnu štetu, krov je potpuno izgoreo ali jaka betonska ploča je sprečila brzo širenje požara - napominje Zoran iz Zemuna.

Zahvaljujući brzoj intervenciji nadležnih službi, niko nije povređen i svi su zbrinuti.

- Meni su samo previli nogu jer mi je staklo koje je spalo sa vrata napravilo par posekotina  ali na kraju je najbitnije da nije bilo teže povređenih - ističe Zoran.