31.05.2024.

11:16

Foto: Instagram video printscreen

Vesti

"Srbi nisu genocidan narod, oni su dobri i ljubazni" Korejac priča o svom životu u Srbiji: " Njihova dobrota mi je pomogla da nastavim dalje"

Srbi nisu genocidan narod, poručuje ovaj Korejac koji već godinama živi u našoj zemlji. Kako kaže imao je potrebu da to podeli sa drugim ljudima, jer su mu Srbi pomogli kada je bilo najteže.

- Živeo sam u Srbiji godinu dana i naravno da mi je bilo teško u početku. Prvi problem je bio jezik. Kada sam prvi put stigao u Srbiju nisam znao jezik, sve mi je predstavljalo problem od naručivanja hrane do snalaženja u gradu. Ali Srbi su se uvek trudili da me razumeju i objasne, njihova dobrota mi je dala sangu da nastaviim dalje - priča ovaj Korejac.

Kaže da je drugi problem sa kojim se suočio bio nedostatka novca u studentskim danima ali da su mu Srbi i tada pomogli.

- Drugi problem je bio novac. Kada sam bio student nisam imao dovoljno novca i kupovina osnovnih namirnica je bila teška. Tu su srbi pokazali svoju dobrodušnost jer su mi moji susedi često davali hranu i rakiju i zvali me na obrok kod njih. Njihova gostoljubivost mi je pomogla da nastavim  - kaže  Seasol Park i dodaje:

- Treći problem je bila kulturalna razlika. Srpski način života je drugačiji od ong koji sam ja vodio.Oni se druže do kasno u noć ali sam se vremenom navikao i stekao mnogo prijatelja.

Opisuje jednu situaciju u kojoj mu je pomoć pružila jedna divna bakica koja nije znala engleski ali je uspekla da mu pokaže pravi put.

- Jednom mi je jedna bakica na pijaci pokazala put do kuće. Nije znala engleski ali je koristila gestove i osmeh da mi pomogne - napominje ovaj mladić i dodaje da je iz naše kulture mnogo naučio.

- Srbi znaju da uživaju u životu i da cene male stvari, oni su dobar i lep narod.