Autor: Informer.rs

31.05.2024.

13:16

Foto: Manstir Tumane

Vesti

Tradicionalno presvlačenje moštiju Svetog Zosima - 16. juna: Delići svetiteljeve odežde biće podeljeni na blagolov vernom narodu! (FOTO)

U 8.30 časova u ovoj drevnoj svetinji biće služena Sveta arhijerejska Liturgija nakon koje će mošti svetitelja biti presvučene u novo ruho i litijski prenete u svetiteljevu isposnicu u kojoj je živeo i podvizavao se.

Informer

 

Delići stare svetiteljeve odežde biće podeljeni na blagoslov vernome narodu. Bratstvo manastira Tumane poziva sav blagočestivi narod da uzme učešće u ovom sabranju.

Informer

 

- Pozivamo verni narod sa radošću i ljubavlju na Svetu Liturgiju i presvlačenje moštiju Svetog Zosima tumanskog čudotvorca u nedelju 16. juna 2024. godine. Ovaj duhovni sabor je živa, tekuća reka naroda Božijeg gde se oko moštiju Tumanskog čudotvorca sa ljubavlju sabere preko 30.000 duša i koji pokazuje da je naš narod veran Gospodu, veran svojim Svetim precima i da istinski i pravim putem korača u svetliju i blagoslovenu budućnost - rekao je arhimandit Dimitrije, iguman manastira Tumane.

Informer

 

U manastirskoj crkvi posetioci će moći da se poklone i netruležnim moštima Sv. Jakova, moštima Sv. Nektarija Eginskog, kao i čudotvornoj ikoni Presvete Bogorodice "Kurskaja Tumanska".