Autor: Informer.rs

31.05.2024.

13:46

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Vesti

Ministar Vesić podelio sjajne vesti: Posle devet godina - 15 odsto više dozvola srpskim kamiondžijama za Holandiju!

To je rezultat sastanka srpsko-holandske Mešovite komisija za drumski prevoz putnika i tereta, koji je, na zahtev srpske strane održan u Beogradu.

Na sastanku su razmatrana pitanja bilateralne robne razmene i učešća drumskog vida saobraćaja u ovoj razmeni, kao i Nacrt novog bilateralnog sporazuma o drumskom saobraćaju, te prevoz tereta na teritoriji dve države, prevoz putnika i druga pitanja o načini obavljanja drumskog saobraćaja na teritorijama Srbije i Holandije.

Informer

 

- Rezultati sastanka kada je reč o kontingentu za prevoz tereta koji će se razmeniti u 2024. i narednim godinama predstavljaju nastavak dobre saradnje Srbije i Holandije i u oblasti drumskog saobraćaja”, naveo je Vesić. Precizirao je da je dogovoreno povećanje broja dozvola za srpske prevoznike, pa će se od 2025. razmenjivati 4.600 pojedinačnih i 400 vremenskih univerzalnih dozvola, što je povećanje za 600 dozvola u odnosu na postojeći broj koji nije menjan predhodnih devet godina. Dogovoreno je i da se srpskim prevoznicima dostavi i dodatnih 600 pojedinačnih dozvola za ovu godinu, dodao je Vesić. “Zadovoljan sam što smo uspešno okončali i ove pregovore, jer će dogovoreni kontingenti dozvola omogućiti normalno obavljanje prevoza i u narednim godinama - rekao je ministar Vesić i zahvalio svom pomoćniku za drumski saobraćaj Miroslavu Alempiću koji je predvodio srpsku stranu u razgovorima sa holandskim partnerima.