01.06.2024.

16:59

Foto: B. N.

Vesti

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece

Tokom događaja, deca će imati priliku da se oprobaju u veslanju na SUP dasci, uz obavezno prisustvo roditelja i nošenje sigurnosnih prsluka. Aktivnost je besplatna i otvorena za sve uzraste, bez obzira na prethodno veslačko i plivačko iskustvo. Ponesite svoje daske i opremu ukoliko ih imate!

Bezbedno plivanje na otvorenim vodama

Vladimir Anušić, poznatiji kao Tata za plivanje, pridružiće se manifestaciji kako bi podsetio decu, ali i roditelje na osnovna pravila ponašanja na otvorenim vodama, rekama, jezerima i morima. „Prioritet je da su deca bezbedna i da znaju da plivaju kako bi se mogla igrati na najvećem igralištu na svetu - vodi,“ istakao je Anušić dodajući da kada shvatimo da plivanje nije letnja avantura, već životna veština koju svako dete treba da savlada još u najranijem uzrastu, ali i da se o plivanju i bezbednosti dece u i oko vode glasno priča 365 dana, onda smo tek na početku, ali na veoma dobrom startu.

Kontinuirano, raznoliko obrazovanje o bezbednom igranju u i oko vode, plivanju, veslanju na SUP dasci od najranijeg uzrasta pružiće deci, jaču emocionalnu vezu sa vodom, kao i bezbednije okruženje u i oko vode.

Zajedno veslamo, zajedno rastemo

- Stručni tim SUP NS 1255 teži da okupi ljubitelje SUP veslanja i promoviše ovaj sport kao esencijalan deo aktivnog i zdravog života. Verujemo da SUP veslanje nije samo sport, već način na koji možemo da se povežemo sa prirodom, poboljšamo svoje fizičko i mentalno zdravlje te izgradimo čvrstu i podržavajuću zajednicu - naglašavaju iz sportskog udruženja SUP NS 1255.

Dođite da zajedno uživamo u avanturi na tihoj Tisi i obeležimo Međunarodni dan dece na nezaboravan način u prirodi kraj vode!