02.06.2024.

10:13

Foto: Foto: Shutterstock, Pexels, PngWing

Vesti

Padali su po ulici i samopovređivali se... Hitna pomoć i ovog vikenda imala pune ruke posla

Ipak, prema njenim rečima, najviše problema pravili su građani u alkoholisanom stanju.

Dogodila su se dva sudara, izdvojićemo ovaj koji se dogodio jutros u 4 i 12 na uglu Bulevara Zorana Đinđića i Milentija Popovića. Došlo je do prevrtanja automobila, na svu sreću lakše je povređen muškarac 43 godine. On je zbrinut na licu mesta i prevezen na Urgentni centar radi dalje dijagnostike i eventualnog lečenja - kaže dr Pavlović.

Nešto pre ponoći dogodio se i požar na Čukarici u Šavničkoj ulici. Kako kaže dr Pavlović, niko nije povređen u požaru, ali je zbog cele situacije pacijentu pozlilo.

Pacijent je srčani bolesnik i zbrinut je na licu mesta.

Najviše muka i ovog puta lekarima Hitne pomoći su zadavali alkoholisani građani. Zbog prekomerne količine alkohola mnogi su padali i povređivali se.

Mnogo alkoholisanih zaista u toku noći, puno njih koji su zato što su bili pod dejstvom alkohola pali i povredili se, bilo je i tuča usled alkoholisanih stanja, tako da zaista mnogo takvih poziva - kaže dr Pavlović.

- U toku noći najviše su se javljali hronični pacijenti, astmatičari, srčani bolesnici zbog gušenja i bolova u grudima, kao i hipertenzije. Na sreću, mnogima smo pomogli savetima - kaže dr Pavlović.

Ističe da nagle promene, poput ove koja će biti danas, ne pogoduju hroničnim pacijentima.

- Mi savetujemo uvek da prvenstveno piju svoju redovnu terapiju. To je osnovno. Ukoliko im nije dovoljno, ne osećaju se dobro, većina njih i sami znaju kako da odreaguju - kaže dr Pavlović.