Autor: Informer.rs/J.L.

05.06.2024.

09:00

Foto: facebook.com

Vesti

Dimitrije monstruozno likvidiran samo zato što je Srbin! Ubici presudio njegov rođeni otac!

Dimitrije je ubijen vatrenim oružjem ispred kioska brze hrane u Gračanici 2004. godine. Za ubistvo su optuženi Albert Krasnići i Ljabinot Gaši iz Prištine. Tada maloletni Krasnići osuđen je na devet i po godina zatvora, a Gaši je oslobođen krivice.

Dimitrije Popović, utvrdila je istraga, ubijen je bez ikakvog razloga, samo zato što je Srbin, jer je bio u grupi drugova. Meci ispaljeni rafalno iz automatske puške bili su fatalni za Dimitrija. Na njega je iz vozila u pokretu više hitaca ispalio tada maloletni Albanac iz Prištine Albert Krasnići, a smrtonosnu ranu zadao mu je hicem u predelu vrata.

Informer

U Gračanici i okolnim srpskim sredinama Dimitrija od nezaborava čuvaju memorijalnim turnirom u malom fudbalu, svake godine, početkom juna.

I dok Gračanica oplakuje svog Dimitrija, mladića koji je bio sin, brat, drug, učenik, komšija i rođak i to prema svedočenju meštana ljubazan i dobar prema svima, njegovog ubicu Aljberta Krasnićija koji je prvobitno osuđen na devet godina zatvora u kojem je proveo tek nekoliko godina, pre tri godine, krajem januara 2021. godine ubio je rođeni otac.

Informer

Otac zločinca i monstrum Albert Krasnići

Ubistvo Krasnićija se dogodilo nakon sukoba koji je prethodno imao sa ocem, koji je od njega zatražio da se preda policiji nakon što je ispoljio nasilje nad trudnom suprugom.

Možda je neka ovozemaljska pravda zadovoljena, ali ništa ne može da umanji bol roditelja stradalog srpskog dečaka.