03.06.2024.

15:06

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Đurđev jasno poručuje: Kladionice i kockarnice višestruko razaraju naše društvo, njihova zabrana je nacionalni prioritet!

On smatra da Srbija treba da krene putem Albanije koja je pre nekoliko godina potpuno zabranila rad kockarnica i kladionica.

- Malo je reći da je kockanje i klađenje samo bolest, to je fenomen koji uništava ne samo čovekovo fizičko i psihičko zdravlje, već i materijalno stanje, uništavajući pritom porodične i društvene veze i izazivajući pojačan bes i agresivnost - podvukao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige napomenuo je da je mlađa populacija, uključujući čak i srednjoškolce i osnovce, pod najvećim udarom kladionica i kockarnica.

- Društvo u kome preko 90% stanovnika pripada nekoj od tradicionalnih crkava i verskih zajednica, a koje izričito osuđuju kockanje i klađenje, ne može sebi da dopusti postojanje istih. Srpska liga zato poziva ne samo državne, već i verske i društvene činioce da zajedničkim snagama zaštitimo našu omladinu, jer bez nje nemamo budućnost - zaključio je Đurđev.