04.06.2024.

16:21

Foto: printscreen

Vesti

Na Univerzitetu u Beogradu predviđeno 15.283 mesta: 9.778 studenata će moći da dobije budžet!

On je istakao da je od ukupnog broja predviđeno 9.778 budžetskih mesta i 5.505 samofinansirajućih.

- Na osnovu podataka o odnosu broja planiranih i prijavljenih kandidata za upis na studije za prethodne godine najviše interesovanje vladalo je za Psihologiju, Softversko inženjerstvo, Farmaciju, Menadžment i organzaciju, kao i Informacione tehnologije u mašinstvu - rekao je Đokić.

Prema njegovim rečima, među najtraženijim fakultetima istakli su se i Medicina, Arhitektura, Informatika, Molekularna biologija i fiziologija, Inforamcioni sistemi i tehnologije, Logopedija i Integrisane studije stomatologije.

Informer

 

Na beogradskom univerzitetu su ukupno akreditovana 422 studijska programa, od čega je za školsku 2024/2025. godinu planirano da se upis realizuje na 396 studijskih programa.

Prijava i prijem dokumenata u prvom, junskom upisnom roku biće od 19. do 22. juna, a prijemni ispiti biće održani od 24. do 28. juna.

Prema podacima beogradskog univerziteta, ove godine deset fakulteta odlučilo je da podigne cenu školarine za samofinasirajuche studente.

U poslednjih godinu dana nekoliko fakulteta uradilo je akreditaciju ili reakreditaciju, tako da je formirano nekoliko novih studijskih programa koji su potpuno usaglašeni i sa Bolonjskom deklaracijom i sa potrebama tržišta.